dilluns, 23 de maig del 2016

Xerrada sobre Disciplina Positiva

El passat dia 19 de Maig va tenir lloc a l’auditori de la Escola Claret la xerrada sobre Disciplina Positiva impartida per la Sandra Ferrer, psicòloga, psicopedagoga i psicoterapeuta.

Durant la xerrada la ponent ens va donar una base per poder oferir alternatives als càstigs. El primer punt a analitzar va ser el càstig en si: per què castiguem? què aporta el càstig als nostres fills? és efectiu? repetiran la mala acció o comportament en ocasions futures? La resposta passa per no reprimir els seus sentiments, acompanyar-los, si cal, fins que es vagin calmant i posteriorment parlar sobre el que ha succeït,  buscar l’arrel del mal comportament i fer un aprenentatge de cara al futur buscant possibles solucions. En la Disciplina Positiva les conseqüències naturals dels actes dels nostres fills poden ser molt profitoses en el procés d’aprenentatge, i l’objectiu final que es busca és fomentar la seva responsabilitat.

Finalment, la ponent va recalcar que la Disciplina Positiva no obté resultats a curt termini i requereix d’un treball d’introspecció i autocrítica per part dels pares.

La xerrada va ser un èxit amb un alt nombre d’assistents i una gran participació per part de les famílies presents.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada