divendres, 25 de novembre del 2016

Taller per a Pares “Entendre’s amb els fills sense paraules”

El Taller per a Pares “Entendre’s amb els fills sense paraules”  que l’AMPA del Col·legi Claret havia programat pels seus associats, ha estat  un èxit! 
La primera conclusió a la que han arribat els participants ha estat que un Taller és un espai on es comparteix molt i, alhora, s’aprenen eines que ens ajudaran a pensar, a reflexionar,… i  que després podrem posar en pràctica a casa.
Hem parlat sobre comunicació i sobretot hem parlat molt sobre la comunicació sense paraules; el silenci i la mirada “parlen” de mi. Quan algú s’aboca en el nostre silenci, està endinsant-se en el nostre interior. Tampoc estem gaire acostumats a dedicar-nos una “mirada interna” per prendre consciència de la realitat que ens envolta. Quan interactuem amb altres persones a través de la parla estem trencant la possibilitat de que ens coneguin en el nostre estat pur...
Abans de parlar amb els nostres fills hem de dedicar un temps a mirar-nos internament i després expressar amb paraules allò que els hi volem dir. El nostre cos, la nostra veu, la nostra mirada han d’estar molt ben “sincronitzades”  si volem que el nostre missatge sigui entenedor i arribi a bon port i s’entengui realment allò que volem dir.
Però el més important és comprendre que una bona comunicació només  pot néixer a partir d’una escolta activa; quan més “escoltem” als nostres fills (tan quan s’expressen verbalment com quan ho fan no verbalment) millor serà la nostra comunicació amb ells. Si no ens acaba d’agradar el que “rebem” per part d’ells potser haurem de variar o canviar la nostra “emissió”.
Compartim amb vosaltres els comentaris sobre el taller que ens han fet arribar els assistents:
• “Parar, respirar i simplement escoltar als nostres fills....”
• “Perfecte! M’ha encantat la dinàmica de la xerrada”
• “Des de l’experimentació he entès que hi ha coses a millorar amb la comunicació amb els nostres fills”
• “ Taller una mica genèric. Esperava que ens donessin més eines pràctiques”
• “Una manera de sentir-te “acompanyat” en una etapa dels nostres fills que ens preocupa ....”
• “Bon exercici per posar-te en el lloc dels fills i comprendre més certes actituds”
• “El taller m’ha donat pautes per estar més atent a les actituds dels nens i saber-los escoltar”
• “He aprés més eines per poder comunicar-me millor amb els meus fills”
• “L’important que és saber escoltar...”
• “Hem parlat de coses que a vegades se’ns obliden i que hauríem d’aplicar més”
• “M’emporto la tranquil·litat de veure que són situacions normals i la motivació per millorar amb les eines i informacions rebudes...”

Us deixem amb un conte anònim que les talleristes ens van fer arribar i que volem compartir amb tots vosaltres. Una darrera recomanació... llegiu-lo en silenci i compartiu-lo amb tots aquells que estimeu.
Gràcies a tots per haver participat en el Taller i esperem veure-us de nou a les activitats organitzades per la Comissió de Formació de l’AMPA del Col·legi Claret!

 


Posted on by Ramon Arxer i Galabert | No comments

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada