dilluns, 26 de febrer del 2018

Crònica de la 7ª Trobada d’AMPAs en Xarxa

El passat diumenge 25 de febrer, a les instal·lacions del Col·legi Claret, va tenir lloc la “7ª Trobada d’AMPA’s en Xarxa” que organitza anualment la CCAPAC. L’ AMPA Claret era l’associació “acollidora” de la trobada d’enguany gràcies, en part, a l’ èxit del projecte de “Socialització de Llibres de Lectura” i del projecte de la “Biblioteca Mòbil” duts a terme el darrer curs escolar.

Va ser un matí molt enriquidor per a tots els assistents doncs, d’una manera molt planera i pròxima, les AMPA’s que ens van visitar (l’AMPA Vedruna Vall de Terrassa, l’AMPA de FEDAC Sant Andreu de Barcelona i l’AMPA dels Jesuïtes-Bellvitge de Barcelona) i l’AMPA Claret, vam posar en comú els projectes que hem dut a terme a les nostres respectives associacions amb l’objectiu de compartir entre tots les experiències viscudes al respecte; vam “fer xarxa”.

Ens agradaria acabar aquest article, agraint a l’escola la seva col·laboració en tot moment doncs, sense el seu recolzament i participació, no hauríem pogut dur a terme aquest important acte per a l’associació; tan el Josep Sanz com el Vicenç Barceló (a través de la seva pregària d’acollida) van contribuir, sens dubte, a que la trobada fos tot un èxit!".







dimecres, 21 de febrer del 2018

Programa de la 7a. Trobada AMPAs en Xarxa

El diumenge 25/02/18 de 09:30h a 13:30h al Col·legi Claret de Barcelona l'AMPA acollirà la 7ª trobada "AMPAs en Xarxa" organitzada per la CCAPAC - Escola Cristiana de Catalunya.

Presentarem el projecte de socialització de llibres de lectura i compartirem experiències amb altres AMPAs.



dimarts, 20 de febrer del 2018

dilluns, 12 de febrer del 2018

Activitats Carnaval 2018

El dissabte 10 de febrer l’AMPA del Col·legi Claret de Barcelona va voler celebrar el Carnaval 2018 a l’escola i ho va fer amb les següents activitats:

Al llarg del matí, a l’Espai Biblioteca, els més menuts van poder fer-se la seva disfressa al taller que es va programar per l’ocasió; com que la temàtica general d’aquest any eren “Els Oficis” ens van venir a veure infermeres, metges i cuineres de totes les edats que a demés de disfressar-se i maquillar-se van estar molt atents al conte que a continuació se’ls hi va explicar (“El Sastre Valent”)



i que els hi va agradar molt!




Per la tarda, tots aquells que van voler, van poder participar de la Rua de Carnaval del Camp d’en Grassot que fa un petit recorregut pel barri i que sempre resulta ser molt divertita i amena. Al finalitzar, a la plaça de La Sedeta, als participants els esperava una bona ballaruga i una xocolata calenta que amb el fred que va fer, sempre ve de gust!

Esperem que hagueu gaudit de les activitats i fins l’any que ve!


divendres, 9 de febrer del 2018

2ª edició de la Campanya de “Socialització de Disfresses 2018”

Benvolgudes Famílies,

És per nosaltres una alegria molt gran comunicar-vos que la 2ª edició de la Campanya de “Socialització de Disfresses 2018” (organitzada per l’AMPA del Col·legi Claret amb estreta col·laboració amb el Departament de Pastoral de l’escola), ha estat de nou molt profitosa.

Finalment, hem pogut donar una segona vida a més de 75 disfresses que, tal i com vam fer l’any passat, aniran destinades als centres Paidós de Càritas. L'objectiu d'aquesta acció és que, aquells infants que es troben en situacions poc favorables, puguin gaudir i celebrar un Carnestoltes com cal.

Gràcies de nou a tots per la vostra solidària i sincera col·laboració al fer d’aquesta i d’altres accions de l’associació un èxit sense precedents!

Junta AMPA Col·legi Claret Barcelona





XERRADA - COL·LOQUI "AMB R DE RESPECTE"

El passat 07 de febrer, l’Auditori de l’escola va acollir al consultor pedagògic Juanjo Fernández que ens va presentar la xerrada-col·loqui “Amb R de Respecte (convivint amb la gent, desmuntant l’assetjament)” que l’AMPA del Col·legi Claret i els membres del grup FEAC escolar havien organitzat per a l’ocasió.

No va ser una “xerrada-col·loqui” fàcil ni previsible, ens el contrari... parlar obertament d’assetjament és parlar d’un tema que sovint està massa mediatitzat i polaritzat però, gràcies al Juanjo i la seva vessant més pedagògica, els assistents van poder gaudir d’una sessió plena de prudència i criteri que ens va permetre aprofundir en un tema que no ens és agradable però que, al mateix temps i malauradament, està present en el nostre dia a dia en societat.

Vam descobrir que la gran veritat sobre l’assetjament es podria definir de la següent manera: “L’assetjament és com un càncer”. I per què? Doncs per que és molt difícil de detectar, és molt difícil de tractar, sovint pot tenir seqüeles i el que és més important... no se´l mereix ningú!

La solució a l’assetjament, sigui en l’àmbit que sigui, no és evident. Però, que podem fer per ajudar? Doncs actuar de forma immediata, donar suport, confiar en la persona que el pateix i en els canvis positius que en ell es produiran, escoltar molt, reforçar l’autoestima de l’agredit, procurar-li noves relacions dins i fora de l’ambient que l’angoixa, comunicar-se assertiva i fluidament amb l’Equip Docent i contactar amb les Institucions quan sigui menester.

Un dels agents més importants en les situacions d’assetjament son els “Observadors”; els observadors son aquelles terceres persones –que no son ni l’agressor ni l’agredit- que poden actuar de diferent manera davant d’una mateixa situació: existeixen els partidaris, els seguidors, els espectadors, els defensors passius i els defensors actius. Aquest darrers son aquells observadors que veuen una situació, no els hi agrada i ajuden a que aquesta acabi i no es repeteixi. No oblidem que serà la força de la “Comunitat” la que podrà i acabarà amb la violència. Tots hauríem d’aspirar a tenir una actitud de “Defensor Actiu” a la vida per fer d’aquest món un lloc millor per a tots!

Volem donar les gràcies a tots aquells assistents a la “xerrada-col·loqui” que de forma voluntària van compartir amb el Juanjo, amb els responsables del grup FEAC i amb tots els presents les seves inquietuds, els seus suggeriments, les seves idees,... sobre el tema doncs, realment, va resultar ser molt enriquidor per a tothom.

Comissió de Formació de l’AMPA del Col·legi Claret



dijous, 1 de febrer del 2018

Carnaval 2018

Us recordem que dissabte 10 de febrerl’Associació de Mares i Pares del Col·legi Claret de Barcelona celebrarà, al llarg del dia, el “Carnaval 2018” a l’escola. La temàtica general triada per l’ocasió son...  
                                                                                    “ELS OFICIS”
Les activitats que hem previst dur a terme per aquell dia són les següents:
MATÍ (a la Biblioteca)
* 10:30h a 11:30h -  Taller de "Fes-te la teva disfressa". 
                                  Els participants del taller podran fer-se la seva disfressa (amb materials de reciclatge) que estarà relacionada amb el conte que s'explicarà a continuació. 
11:30h a 12:30h - La Comissió de Foment de la lectura en explicarà el conte  "El Sastre Valent"
TARDA (al Barri)
*17:00h a 19:00h - L'AMPA del Col·legi Claret participarà, com ja és tradició, a la “Rua de Carnaval del Camp d’en Grassot 2018” organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. Hora de convocatòria: a les 16:45h al passatge Llavallol i la posició de sortida de l’AMPA del Col·legi Claret d’enguany (per fer el recorregut a  peu) serà darrera de l' "Associació de Veïns del Camp d'en Grassot" i davant de l'AMPA de l'Escola Teresianas. 
*A partir de les 19:00h Xocolatada per a tots els nens i nenes participants ( Plaça de la Sedeta a l’acabar el recorregut) amb animació posterior.  Us fem saber que l'organització ha insistit molt en que la xocolata no la donaran a cap adult, si no que l'han d'anar a buscar els propis nens (acompanyats o no dels pares). 
Us apunteu a viure el Carnaval 2018 com si fos un regal? Descobrim-ho plegats!!
Comissió Social AMPA Col·legi Claret de Barcelona